Продължават валежите от сняг в цялата страна. Близо 780 машини почистват

...
Продължават валежите от сняг в цялата страна. Близо 780 машини почистват
Коментари Харесай

Продължават силните снеговалежи

Продължават преваляванията от сняг в цялата страна. Близо 780 машини почистват пътните настилки в регионите със снеговалеж, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите по републиканските пътища. Жълт код за снеговалежи има в областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, София, Велико Търново и Габрово, а за мощен северен вятър има в Източна България.  Оранжев код за рисково време е в действие за една област на следващия ден, излиза наяве от уеб страницата на НИМХ. 

Зимната конюнктура докара до ограничавания по пътищата и голям брой пътнотранспортни произшествия . Обилен снеговалеж затвори придвижването през " Троянски “  и " Ришки “ проход. 

Тежка злополука блокира пътя за " Дунав мост " 2 в Монтанско и взе жертва.   Инцидентът е станал към 4 ч. тази заран сред тежкотоварен автомобил и опесъчител.  Бяха затворени пътища и в Политическа партия " Витоша " като снеговалежът беше най-силен в северните региони на столицата.

Тежкотоварни коли бяха спрени във Врачанско за отмора през нощта, само че навалялият сняг ги блокира, като се наложи тежка техника да ги изтегля един по един.

Имаше и краткотрайни ограничавания на придвижването по АМ " Хемус ", само че придвижването към този момент е възобновено.

До момента най-голяма е насъбраната снежна завивка в Лом 29 см и във Враца 17 см, а поривите напразно през днешния ден тук-там надхвърляха 90 км/ч.

През идващите дни ни чака поредност от студени дни, при които температурите ще остават негативни. Във вторник и сряда минималните температури ще се намалят още, тук-там във високите полета до минус 14° - минус 15°, а дневните ще останат съвсем без смяна, оповестяват за  Агенция " Фокус " от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

В четвъртък и в източните региони вятърът ще отслабне. Вероятността за превалявания е дребна, ще има обилни разкъсвания и понижения на облачността до слънчево време. Минималните температури ще останат без основна смяна, дневните ще се покачат с градус-два.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР